• He vrienden,
  • Op zondag 21 maart is de eerste fietstocht van het seizoen 2021. En ja toevallig ook op deze eerste lente dag.
  • Fiets en kom ook in beweging, ook voor de sociale contacten.
Home » Ter nagedachtenis aan Marijke

Ter Nagedachtenis

Marijke J.M. Dekker

 

Marijke heb ik leren kennen via de fietstochten en zij reed mee in haar scootmobiel Zij hield net als ik van de natuur en ook van de cultuur.  Ze kon er met een passie erover praten en ze wist ook de plekjes, wat ik nog niet wist. Ze kwam bij de uitjes en vrienden groep en is niet meer weg gegaan. Ze het een gezellige groep waar iedereen thuis voelde. We heb ook veel gelachen en ook veel besproken met elkaar. Zij wist ook de groep op haar manier aan het lachen te brengen met haar humor. Ook vertelde veel als zij zelf alleen een tochtje aan het maken was. Via haar mobieltje en ook via de Facebook. Maakte zij dan een live verslag ervan. Ook als haar clubje Ajax moest spelen was zij er uitdrukkelijk en dat moest dan ook iedereen weten. Dat deelde zij dan ook  via de Facebook en ook live. Ook vertelde ze veel over de tijd toen ze als chauffeuse op de O.V. busje en haar passagiers. Dat vond zij zo leuk. Marijke kon daar uren over discuseren.  Ook deze was een leuke. Een dag voor haar maagverkleining, at zijn in Zaandam nog even twee portie bitterballen op en zei toen dat is om het af te leren en we hebben dan ook er smakelijk erom gelachen. we hebben met Marijke kunnen lachen  ook. Zij was ook zo met de de Beusebos  bezig. Dat zij dan dan ook er vaak te zien was als er weer erover vergaderd werd. Ook in de groep kon zij er langdurig erover praten. Deze stuk bos lig langs de A7 bij Neck in de buurt. Waar van der Valk een nieuwe hotel/restaurant wil gaan bouwen en de bekende knoop nog steeds niet is doorgehakt. Daar zette Marijke zich ook voor in. Zij hield ook van de natuur. Ook heb ik bij haar thuis samen mogen eten omdat ze even alleen voelde en dan was ik er een avond bij haar en dat vond ze ook gezellig. Met de verjaardagen van een paar leden van de uitjes en vrienden groep Purmerend was er ook veel vreugde met haar.

 

in 2018 was de eerste afsluit etentje bij de van der Valk en ik moest dat nog even leren. Marijke, Linda en Mirjam vonden het een leuke idee en vonden dat ik er mee door moest gaan. Maar dan niet bij van der Valk en zo kwam Marijke op het idee om het bij het restaurant Spijkerman te houden. Zo gezegt zo gedaan. Ik heb bij Spijkerman wat informatie ingewonnen en in 2019 de eerste goed afsluiting etentje gedaan. Iedereen heb er van genoten en ook Marijke haar idee kwam dan ook uit. Web hebben dan met zijn allen besloten om dat elke seizoen het te houden. Maar in december 2019 kregen wij als groep te horen dat Marijke was opgenomen. Daar schrokken wij van en zeiden dat het niet kon en wij dan ook verbijster stonden kijken. Dus hebben wij als groep ook besloten om het etentje eventjes op een laag pitje te zetten. 

En toen kwam er ook nog de Corona er tussen door, wij  konden helemaal niets meer doen en heb ik ook besloten om het hele fiets seizoen te schrappen. Heb mijn dan ook gestort op het maken van een dvd ter nagedachtenis aan Marijke J.M. Dekker. Deze is inmiddels te zover klaar om gebrand te worden en moet ook nog dvd stickers opgeplakt worden. Dan kan men het ophalen voor wie deze als aan denker wil hebben.

 

Ook wil ik namens de groep en de uitjes en vrienden groep Purmerend Willem en Nico haar broes veel sterkte wensen.

Marijke rust zacht en een goede reis.