• GOED NIEUWS GOED NIEUWS GOED NIEUWS
  • De heer Richard de Boer van de gemeente Purmerend heeft mij gebeld en medegedeeld dat zij mijn idee gaan oppakken.
  • Lees het bericht bij het kopje laadpalen voor de scootmobiels.
Home » oproep voor oplaadpalen

Oplaadpalen voor de scootmobiels

Er is veel gebeurt rond de oplaadpalen voor de scootmobiels.

Zo is er nu ook een facebook pagina de oplaadpalen voor de scootmobiels. Hier worden

jullie op de hoogte gehouden van de stand van zaken. 

De heer Richard de Boer van de gemeente Purmerend heeft mij ook gebeld en mede

gedeeld dat zij het gaan oppakken en het ook een prachtig idee vinden om het zomaar

te laten liggen. Ergens in 2022 word ik dan ook uitgenodigd voor gesprekken.

Dan word er gesproken van hou we dat gaan indelen en waar de oplaadpalen moet komen te staan. We gaan er verder mee en ik hou jullie hiervan op de hoogte.

 

Beste scootmobiel bezitters en ook medebewoners van Purmerend/Beemster,

Goed nieuws goed nieuws goed nieuws goed nieuws

Ik werd vanmorgen door de heer Richard de Boer van de gemeente Purmerend gebeld. Ik kreeg dat te horen dat ze het een pracht idee vonden en dat het ook opgepakt moest worden. En dat gaat nu ook gebeuren. Ze gaan dat meenemen in het beleid van de oplaadpalen voor de auto's. Ik het telefoon gesprek gaf hij ook aan dat het uit moet gewerkt worden. Ik word ook nog uitgenodigd om er verder over te praten van hoe verder. Ook gaf ik de gesprek aan als voorbeeld om deze oplaadpalen te plaatsen bij de bestaande picknicktafels. Maar er is een stap in de goede richting. en we gaan dan nu ook verder. Hiervan hou ik jullie op de hoogte van er verder gaat gebeuren.

 

Jullie kunnen ook lid worden van de facebook de oplaadpalen voor de scootmobiels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Purmerends initiatief, start een landelijk netwerk scootmobiel laadpalen.

 

Dorine Zwang, John Elzenaar en Linda Hosmeier hebben woensdag 8 september een petitie overhandigd aan wethouder van Meekeren (D66) voor het plaatsen van scootmobiel laadpalen in de natuurgebieden van de Zaanstreek/Waterland. De Purmerenders organiseren voor bezitters van scootmobiels uitjes hier in de omgeving. Maar zonder oplaadpunten komen ze niet verder dan 10 tot 15 kilometer.  Want anders dan bij  een e-bike zit in een scootmobiel de accu vastgeklonken. De ideale wens van de indieners is uiteindelijk een landelijk netwerk. 

Eigen ervaringen

De drie praten vanuit hun eigen ervaringen. ‘Laatst kwam één van ons zonder stroom te zitten en kon nergens de accu opladen’. Heel lastig want aan e-bike oplaadpunten hebben wij niets. Wij moeten met de scootmobiels heel dicht bij een laadpaal kunnen komen’. Weliswaar komt er bij pech of een lege accu in Purmerend een service monteur maar niet in een natuurgebied’.


Laadpaal Twiske als voorbeeld

De vriendengroep heeft 128 leden waarvoor John Elzenaar regelmatig uitjes organiseert. Hij weet waarover hij praat. ´In het Twiske staat bij restaurant de Appel een speciale laadpaal voor scootmobiels gevoed door zonne- en windenergie. Dat is een mooi voorbeeld'. Het liefst ziet hij nieuwe laadpalen in de buurt van picknick tafels. Elzenaar: ‘Ideale ontmoetingsplekken. Ik zorg er altijd voor dat er één in de route zit’.

Reactie van Meekeren

Wethouder van Meekeren reageerde enthousiast op het initiatief. Hij nam de petitie in ontvangst met de belofte de petitie ook onder de aandacht te brengen van de wethouders in de regio.  Aan de wens om ook een landelijk netwerk te hebben, kwam hij tegemoet door af te spreken dat hij de vraag ook bij D66 op landelijk niveau neerlegt. 

 

John: 

Laten we hopen dat er ook iets gaat gebeuren en ja er is volgende jaar gemeente raadverkiezingen. Dan zullen dat wel hoog waarschijnlijk gaan gebruiken. Als verkiezing stunt.

 

oproep voor oplaadpalen

Oproep Oproep Oproep

Laat ook zien dat je hiermee enss bent..

Vul de onder staan brief in en stuur deze op

Adres staat op de brief.

klik op de brief en print hem uit.

Dat gaat ook jullie aan, als er een probleem voordoet met een lege accu.

 

Uitjes en Vrienden Groep Purmerend

Weteringstraat 83

1441 JV Purmerend

mobiel : 0610410164

E-mailadres  sportieve@uitjesenvriendengroep.nl

 

Beste bezitters van de scootmobielen,

 

Zoals jullie waarschijnlijk al gelezen hebben, ben ik bezig  om te proberen oplaad palen voor scootmobiels te realiseren in de regio.

 

Daarom wil  ik een beroep op jullie doen, om te laten zien dat je ermee eens bent dat er oplaadpunten voor scootmobiels moeten komen.

 

Daar ik ook vaak met een groep mee rij en wel eens bijna onderweg met een lege accu kwam te staan, Ben ik ook een voorstander voor het plaatsen van oplaadpalen voor de scootmobielen.

Mijn naam ….J. Elzenaar........................................... Adres......Weteringstraat  83.......................................

Woonplaats....Purmerend................................................................. Postcode.......1441 JV............................

Stuur deze brief aan:

 

Uitjes en vrienden groep Purmerend

T.A.V.  John Elzenaar

Weteringstraat 83

1441 JV Purmerend  

Deze brief word dan overhandigd aan de wethouder de heer Mario Hegger.

wethouder van de gemeente Purmerend.

 

Laat ook zien dat je als bezitter van een scootmobiel eens bent.

Met vriendelijke groet,

 

Uw naam

John Elzenaar

 

 

Plaats oplaadpalen voor de scootmobiel in de omgeving van Purmerend

248 ondertekeningen

 

Deze petitie is voor het plaatsen van oplaadpalen voor de scootmobiels. Laatst stond er een recreant met scootmobiel bijna stil met een lege accu. Zij reed mee met de fietsclub en ze kon nergens in de regio van Purmerend haar accu opladen. Laat ze niet in de kou staan en laat zien dat u hier mee eens bent. Er is ook een brief om in te vullen en op te sturen.

Wij

van fietsclub www.uitjesenvriendengroep.nl en medestanders

 

constateren

  • dat de bezitters van de scootmobiels ook mee willen doen met de fietstochten en ook zelfstandig willen blijven, afstanden willen rijden, van het buitenleven kunnen genieten.
  • dat het ook hun goede recht is om hieraan mee te kunnen doe.
  • dat laadpalen voor scootmobiels nodig zijn voor echte vrijheid en niet alleen maar een boodschapje doen.
  • dat deze oplaadpalen er moeten komen zodat deze mensen ook eens geholpen worden.

 

en verzoeken

de gemeentes en ook het Hoogheemraadschap Noorderkwartier, kom in actie en laat die oplaadpalen plaatsen in de regio van Purmerend.

https://laadpalenrondpurmerend.petities.nl/

Laat deze mensen niet stil- of in de kou staan kom ook op voor de scootmobiel bezitters en ondertekent de petitie. Laat ook zien dat u ermee eens bent.

 

Petitie: meer laadpalen voor scootmobielen in omgeving Purmerend

Bron door Tom van midden van de NH nieuws

"Je ziet weinig mensen met scootmobielen verre stukken rijden" , zegt John Elzenaar uit Purmerend. Endat is zonde, vind hij. De actieradius van de wagens gaan soms niet ver genoeg. Hij denktdat extralaadpalen op verschillende plekken in de omgeving van Purmerend dat probleemkunnen verhelpen. Hij is een petitie gestart om dat voor elkaar te krijgen. Elzenaar is de drijvende kracht achter een initiatief van de 'Uitje- en vriendengroep Purmerend', waar met regelmaat (fiets)tochten worde georganiseerd. De groep bestaat na ruim zeven jaar en heeft 135 leden, waaronder zes mensen met scootmobielen. "Als die stil komen te staan, wat dan?", vraagt Elzenaar. We kunnen moeilijk gaan duwen" , vervolg hij lachend.

 

Geen kant op

 

Voor Linda Horsmeier zou het een uitkomst zijn, want dan kan ze langere tochten maken dan ze nu doet. "Ik vind het altijd wel gezellig om samen met andere tochtjes te maken. Op sommige stukken kunnen ook geen auto's komen. Als je dan stilvalt met je scootmobiel, kan je ook geen kant meer op.

 

Elzenaar hoopt op verschillende laadpalen in de streek, aangedreven door zonne-energie. "Dan heb je een paal met drie stopcontacten, voor elektrische fietsen én scootmobielen." Hij maakt zelf geen gebruik van een scootmobiel- "ik heb een gewone fiets met zes versnellingen"-maar hooptdat genoeg mensen zijn pititie tekenen. Die wil hij uiteindelijk aanbieden aan de wethouder Mario Hegger.

https://laadpalenrondpurmerend.petities.nl/

 

 

 

vandaag zaterdag 29 mei een interview over de laadpalen voor de scootmobiels.

 

een goede morgen bewoners van Purmerend. Vandaag word er weer een interview genomen over de laadpalen en deze keer is het voor de wijkkrantjes. Deze komen waarschijnlijk eind juni uit en word dan bij de Purmerends Nieuwsblad gevoegd.

Maar u kunt nog steeds uw handtekening hierop plaatsen. https://laadpalenrondpurmerend.petities.nl/

LAAT DEZE MENSEN NIET STIL - of IN DE KOU STAAN KOM OP MENSEN LAAT ZIEN DAT U OOK WAT OVER VOOR DEZE MENSEN EN TEKEND DIE PETITIE OP PETITIES.NL

 

 

Petitie voor meer laadpalen scootmobielen :

" Uitkijken, anders sta je stil "

Item van en door Tom van Midden.

 

Echt vlot ging de handtekeningactie van John Elzenaar voor meer laadpalen voor scootmobielen nog niet. Daarom ging hij vandaag samen met zijn kompaan Linda Horsmeier de Purmerendse straten op.Gezamelijk haalde ze 189 handtekening op.

Meer laadpalen voor scootmobielen en elektrische fietsen in de omgeving van Purmerend. Dat is de doelstelling van John en Linda. Met hun 'Uitjes- en vriendengroep Purmerend' trekken ze er een keer per drie weken op uit met scootmobielen en elektrische fietsen. Het gebeurt wel eens dat er een inschattingsfout wordt gemaakt: met een beetje pech sta je dan met een lege scootmobiel. 

Alleen bij noodgevallen

Ook bij gebruikers van scootmobielen die niet met de groep meegaan hoort Elzenaar dat het soms best lastig kan zijn om de actieradius van zo’n wagen in te schatten. Uit een belrondje met verschillende verkopers ervan blijkt dat de modellen die nu het best verkopen zo’n vijftig tot zestig kilometer kunnen met een volle accu. Als een verkoper hoort van de handtekeningenactie waarschuwt hij wel: tussentijds opladen komt de batterij niet ten goede. Oftewel: alleen doen bij noodgevallen.

Linda Horsmeier zegt dat het voornemen om de palen te plaatsen daar ook voor bedoeld is. "Ik heb een keer bijna leeg gestaan, en ik zei 'dat haal ik niet tot huis'. Gelukkig woonden er vrienden in de buurt, toen kon ik daar even opladen."

De handtekeningenactie loopt nog even door tot augustus. Via de link is de actie te vinden.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/287984/petitie-voor-meer-laadpalen-scootmobielen-uitkijken-anders-sta-je-stil

 

Zet jij ook jou handtekening? Doe dat snel nu dat nog kan. Er zijn 206 personen jou voor gegaan.

 

https://laadpalenrondpurmerend.petities.nl/