• Ik hoop dat de oplaadpalen voor de scootmobiels deze maand als agenda punt bij de gemeente
  • Purmerend/Beemster op de agenda staat.
  • Eind maart 2023 ga ik dan ook weer infomeren van hoe en wat.

De Waterland route

zondag 06 september  2020

 

Hadden we ons weer verzameld voor een fietstocht naar Monnickendam. Daar hebben we even halt gehouden en een bakje gedaan en sommigen hadden cheescake genomen. Deze smaakte de dames goed. Mary had nog even een foto van mij genomen bij een standbeeld zoals ik gekscherend noem Frater Fernansius. Toen zijn we verder gaan fietsen over de dijk richting Marken op. Even voor marken zijn afgeslagen naar Zuiderwoude. Jammer genoeg konden we niet door de vogelbroed gebied fietsen omdat de weg daar naar is afgesloten. Daarom was ik ook blij dat ik vooruit was gefietst op zaterdag 5 september 2020. Omdat we dan omgeleid werden via Zunderdorp, Holysloot en zo naar Broek in waterland. Ik was dezelfde weg weer terug gefietst naar Zuiderwoude en heb een ander weg genomen en de route aangepast. Ik vond het even te lang worden om via Zunderdorp naar Broek in waterland te fietsen. Dus hebben we een een weg genomen. En kwamen we ui bij de Draai In Broek in Waterland..Nadat een paar dames hoog nodig moesten zij even bij een tennis club gestopt voor een sanitaire stop. Nadat de dames klaar waren zijn we verder gegaan richting Purmerend op. Onderweg kregen we ook nog even een verfrissende buitje regen. We hebben weer afscheid genomen van elkaar en zijn we huiswaarts gegaan.

 

Voor de nieuwe leden wil ik jullie ook eens uitnodigen om mee te fietsen met de uitjes en vrienden groep Purmerend. Het is een rustige groep waar geen haast bij is en ook op ons gemak fietsen. Ook voor de scootmobiels is er een mogelijkheid om mee te rijden. Ik hou er rekening mee met de actieradius. en deze liggen dan ook tussen de 30 km a 35 km nooit meer dan dat. zo leert u ook de leden kennen. Het is een gezellige groep, waar de leden ook inspraak hebben.

De volgende fietstocht is op zondag  27 september 2020

 

Een tochtje door de mooie Middenbeemster

Zaterdag 15 augustus 2020

Hier weer het verslag van de fietstocht naar de kaasboerderij de Groot. Aan de Middenweg in Middenbeemster. We had ons verzameld bij het station Purmerend en om 12:00 zij wij vertrokken richting Middenbeemster. Via de Zuiderweg naar de Middenweg. Het was dan ook aangenaam weer. Niet te koud of te warm. Gewoon zoals het moet zijn 24 graden. Bij de kaasboerderij aangekomen hebben de dames hun inkopen gedaan en hebben ze ook even hun brood genuttigd. Daarna zijn we even wezen kijken bij een groentehandelaar aan de overkant van de Middenweg in Middenbeemster. Ik was daar ook even binnen gelopen en ik zag die prijzen, ben hard naar buiten gelopen. Ik vind dat jammer dat ze op deze manier uit de markt prijzen. Ook hoorde ik de prijzen van de kazen en de kleine flesjes met de fruitdrankjes wat deze kosten. Ben dan ook blij dat ik niets heeft gekocht. Daarna zijn we verder gaan fietsen naar het dorp Middenbeemster en hebben de dames bij Deen wat kleine boodschapjes gedaan. Daarna hebben ze van hun ijsjes genoten in de zon. Ik moet wel zeggen of er geen corona was zo genoten de dames van hun middag. En ik genoot daar ook weer van. Het leek een paar lammetjes die in de wei rond konden dartelen. en dat was leuk om het te zien.

De volgende fietstocht is op zondag 6 september 2020