Home » het verhaal

De fietstocht avontuur van Volendam naar Marken

Toen ik van huis vertrok en dat was op zondag 3 juni 2018 om 12:00 uur. Om op weg te gaan naar Kwadijk over de dijk in Purmerend. Bij de afslag Kwadijk, ben ik afgeslagen bij de nieuwe gedeelte van de Baansteden Noord en zo op weg gegaan naar Edam. Een stuk door Edam gefietst. Kwam ik bij de dijk aan in Volendam en de haven. Ben ik als nog verkeerd gefietst en kwam ik uit waar ik al eerder was geweest. Maar goed toe ben ik omgekeerd en op zoek gegaan naar de boot en ook gevonden.

Ik heb deze overtocht al eens eerder meegemaakt met mijn ouders ik was geloof 8 a 9 jaar. Toen was ik een beetje bang en lag ik met mijn hoofd op de schoot van mijn moeder met me duim in me mond. Ik heb hiervan wat foto's kunnen redden drie jaar geleden na het ontruimen van haar appartementje. Deze boot vaart dan ook niet meer, maar ik wilde het weer eens mee maken en ook het zien hoe het is veranderd. En ik moet zeggen dat Marken echt gespitst is op de toeristen. en ook druk is voor zo een kleine eiland. Maar er is zo veel te zien. Er is ook genoeg horeca, een museum, klompenmakerij en veel oude vissers huisjes. Ook de dijk tussen Marken is aangepast. Als je over de dijk fiets zie je aan beide kanten water en ook veel natuur te bewonderen. Ik keek me ogen uit hoe de natuur zijn eigen gang kan gaan als er niet word ingegrepen door de mens. Hier kan je ook zien hoe ver de mens van de natuur af staat, terwijl we zelf een onderdeel zijn van de natuur.

Word vervolg...........

 

 

Vervolg van de overtocht Volendam naar Marken.

 

De dag was ook goed begonnen en we hadden ons verzameld bij station Purmerend. Er was wel een klein probleempje dat opgelost moet worden. Een van de lid had een zachte achterband en zij had een Frans ventiel en we hadden van geen alle een fietspomp die erop pasde. Een goede raad die niet duur was, om naar de maxi Albert Heyn te gaan omdat we wisten dat daar een algemene

fietspomp moest staan. Daar aan gekomen geen fietspomp meer. Dus weer in conclaaf en op weg naar een tankstation en daar ook weer niets. Toen werd er besloten om met een persoon minder te gaan fietsen. Dus dat probleempje was dus opgelost. En zo gezegd en ook zo gedaan en zijn we aan de fietstocht begonnen. Onder weg ook weer veel gezien. Over de dijk ( bij Purmerend) richting Kwadijk en daar vandaan lang de nieuwe gedeelte van Baanstede naar Edam. Door Edam naar Volendam. Ik vond de groep wel wat stilletjes. In Volendam aangekomen moesten nog een paar leden de ticket kopen en waren ook iets duurder uit. Ik had deze ticket online besteld en was wat goedkoper uit. Met zijn allen de boot op en ik zag ze genieten en dat deed mijn dan ook weer goed en dacht bij me zelf daar doe ik het voor om de mensen zien genieten. Ook het weer werkte goed mee. Er stond wel wat deining en ik kon op het water niet zo goed fotograferen. Maar ik heb het toch wel wat geprobeerd. De aankomst in de haven van Marken, stond ik weer verbaast te kijken hoe de kapitein deze schip op zo een klein stukje draaide. Toen we van boort gingen zijn we door Marken gefietst op weg naar de dijk tussen Marken en het vasteland. Op de deze dijk zagen ook we ook diversiteit aan

weiden vogels en ook verschillende gewassen. Toen hoorde ik ze steeds meer gesprekken los komen achter me. Kon merken dat de dames en één heer meer en meer begonnen te genieten.  We waren op weg naar Monnickendam over de dijk en daar aan gekomen hebben we even een rust pauze gehouden. We hebben daar toch ongeveer een uurtje gezeten En Trudy wilde ook nog even pootje baden en dat heb ze dan ook nog even gedaan en zij genoot ervan. Ook Kees genoot van zijn rust momentje en sloot even zijn ogen en ook de dames waren goed bezig hadden de stemming goed erin zitten. Ook ik genoot ervan en raakte in gesprek met een van de dames.  

Na het betalen van de consumptie zijn we nog even door de oude centrum van Monnickendam  gefietst en ook weer verlaten en op weg naar Purmerend.

Na deze fietstocht zijn we weer huiswaarts gegaan en we weer afscheid van elkaar genomen. Al met al is het een geslaagde middag geweest en hebben we genoten van het zonnig weer. Tot een volgende keer en weer een mooie fietstocht.