• Ik hoop dat de oplaadpalen voor de scootmobiels deze maand als agenda punt bij de gemeente
  • Purmerend/Beemster op de agenda staat.
  • Eind maart 2023 ga ik dan ook weer infomeren van hoe en wat.

he fietst kijkers en lezers,

Fietstocht van zondag 26 juni 2022.

Zaterdag 25 juni ging ik van uit huis de fiets route verkennen of er obstakels zijn. Vanaf het station Purmerend ging dat wel varend en was ook niets aan de hand. Tot dat ik bij de dijk aan kwam bij Schardam. Na Schardam richting Scharwoude kon ik niet verder. Omdat ze daar bezig zijn om de dijk op te hogen langs de Markenmeer. Besloot ik om te draaien en weer terug naar Schardam. Ben ik lang de dijk aan fietsen richting Edam/Volendam op. Ben er voor afgeslagen naar Etersheim op en langs het schooltje van Dik Trom gefietst. Zo weer naar Purmerend. Bij thuis komst, ben ik weer voor mijn laptop gaan zitten en de fietsroute aan gaan passen. Voor Schardam naar Edam en door Edam naar Purmerend. Maar ik wit op zaterdag nog niet dat de dijk daar ook is afgesloten. Ik kwam daar achter op zondag 26 juni 2022.

Zondag 26 juni 2022

Ik dacht laat ik eens de eerste zijn als host van de uitjes en vrienden groep Purmerend. Ik was dar al om 10:30 uur bij het station Purmerend aan de Beatrixplein. Om ongeveer 10:45 uur zag ik een nieuwe lid aan komen fietsen en we hebben kennis gemaakt. We hebben dan ook nog even gewacht op de andere, het vaste groepje. Alleen Linda hebben we opgepikt ij haar huis je omdat zij daar in de buurt woont en ik het zonde vond om naar station Purmerend te komen en dan ook weer feitelijk terug te rijden. Ze stond al te wachten op ons. we hebben ons weg weer vervolgd en het ging goed. We hebben een pitstop gehouden bij de Molen de Breek en deze is bij het schooltje van Dik Trom. Het was ook heerlijk weer. Nadat ons drinken op hadden zijn we weer verder gaan fietsen. Ik dacht laat ik een een stukje afsteken. Maar wat ik niet wist dat ook de dijk naar Edam is afgesloten En weer was mijn teleurstelling groot. Ook op zondag kon ik deze fietstocht niet afmaken en moest ik ook weer naar Etersheim fietsen wat ik ook jammer vond. Maar goed het groepje genoot even goed van de tocht. Als ik op zaterdag 25 juni 2022 even was doorgefietst dan had ik dat ook geweten.

 

De volgende fietstocht is op zondag 17 juli 2022zie jullie dan ook weer en dan hoop ik dat de groep weer eens iets groter is.

 

 

He Lezers van de uitjes en vrienden groep.

Hier weer een verslag van de fietstocht van zondag 15 mei 2022

 

Zaterdag 14 mei 2022

Ik was vol goede moet aan de fietstocht begonnen. Deze had ik dan ook op zaterdag voor gefietst om te kijken waar de obstakels zijn en openbrekingen waren. Die waren er gelukkig niet. Dus met volle moet gaan fietsen, tot dat ik in Landsmeer bij een straat uit kwam. Ik zocht daar naar de van Beekstraat en deze kon ik niet vinden. Wat was nou de euvel er was geen straatnaam bordje. Ben ik maar recht door gefietst en zag iets bekends. De IJdoornlaan.  Deze ben ik dan ook opgegaan en kwan bij het winkelcentrum boven het Y uit. en ja daar deze euvel heb ik dan ook een omweg gemaakt. Maar ben zaterdag wel wat moeier thuis gekomen

Zondag 15 mei 2022

De eigenlijke fietstocht

Ging ik niets vermoeden de deur uit en op weg naar de Beatrixplein hier in Purmerend. Bij aankomst van het station Purmerend zag ik een bekende fotograaf staan Deze is van het lokale nieuws en ook van de wijkkrantje de Weidevenner. Hij heeft een groepfoto en paar foto's gemaakt. Het ws heerlijk zonnig weer waar we van hebben genoten. Zo als gewonlijk hadden we ook weer diverse stoppen gehouden voor wat te drinkenen een broodje. Onderweg heb ik weer diverse foto's genomen ( die hierop te zien zijn bij de dia ). We hebben ook bij twee restaurants even een halt gehouden voor een bakkie koffie en thee. Waar we ook weer van het zonnetje genoten. Het was dan ook weer iets van ouds en dat na twee jaar na de corona was het ook weer genieten van de vrijheden. Wat wel jammer was dat die groepniet groter was. En ja er waren wel veel die geïnteresseerd waren maar niets ondernemen. En dat mag ook eens gezegd worden.Tot zondag 5 juni 2022 en dan hoop ik dat ook weer een zonnige dag word en de groep wat groter is.

Doe ook eens mee en meld je ook eens aan bij deze gezellige groep. Wij hebben geen haast en doen het op onze gemak. 

Elzenaar is de drijvende kracht achter het initiatief van de Uitjes- en vriendengroep Purmerend, waar met regelmaat (fiets)tochten worden georganiseerd. De groep heeft veel leden, waaronder een aantal mensen met een scootmobiel. ‘Als die stil komen te staan, wat dan?’, vraagt Elzenaar zich af, ‘we kunnen moeilijk gaan duwen’. Hij denkt dat extra laadpalen op verschillende plekken in de omgeving van Purmerend dat probleem kunnen verhelpen en is een petitie gestart om dat voor elkaar te krijgen (inmiddels gesloten) en aangeboden aan de wethouder.

Elzenaar hoopt op verschillende laadpalen in de streek, aangedreven door zonne-energie. “Dan heb je een paal met drie stopcontacten, voor elektrische fietsen én scootmobielen.” Hij maakt zelf geen gebruik van een scootmobiel, ‘want ik heb een gewone fiets met zes versnellingen. John heeft de gemeente nogmaals per brief gewezen op de vraag naar laadpalen. John: “Voor de mensen die afhankelijk zijn van een scootmobiel zou het een uitkomst zijn, want dan kunnen ze langere tochten maken dan ze nu doen.”

 

 

He fietst vrienden(innen),

Hier het verslag van de fietstocht van zondag 24 april 2022.

(bron foto John Elzenaar)

Nadat we hadden verzameld bij het station Purmerend aan de Beatrixplein. Zijn we vertrokken met een klein groepje aan de tocht begonnen. Na dat ik een verkeerde afslag had genomen maar gelukkig niet ver van de goede afslag. Na dat we op de goede weg waren, pakte ik mijn mobiel en zag dat de route niet offline had gezet en daarmee ook de route niet meer kon zien. Hebben we dat besproken. Of we gingen naar de Kalf nabij Zaandam of rijden langs de Coentunnelweg richting Zaandam op. En het laatste is het geworden. Zijn we wel is waar met een omeg toch bij de Zaanse Hoekje uit gekomen waar we even halt hebben gehouden. Na het nuttigen van een bakje troost en thee Zijn we weer verder gegaan. Nadat we de Zaanse polderlandschap naderde kregen we ook steeds meer tegen wind. En vooral ik kon dat goed merken. Ik was pas twee dagen genezen van de Corona. Ik kon zelfs de scootmobiels niet meer bij benen. Ik zat zo in ademnood dat tussen door moesten soppen. Ik kon niet eens meer de scootmobiels bijbenen. Ook werd ik dat zo zat dat ik heb besloten om de fietstocht af te breken en naar huis wilde. Zonder tussen en in de laagste versnelling naar huis gefietst. Ook wil ik Trudy, Kitty, Mirjam en de co host Linda bedanken voor hun geduld en de ondersteuning. En ja ik weet nu ook zelf dat men de corona niet moet onderschatten en heb dat nu ook zelf ondervonden. Maar met al tegenlagen hebben we toch het kunnen fietsen en rijden.

De volgende is op zondag 15 mei 2022 en dan hoop ik op een grote aantal.

 

 

 

De Waterland route

Zondag 15 augustus 2021

 

Het was vandaag geen vrijdag de 13e Maar toch was er iets fout gegaan. Ik had even niet op de tijd gelet en deze stond verkeerd. In plaats van 11:45 uur moest het 10:45 zijn en stond het verkeerd vermeld. Na wat heen en weer gebeld en het ook uit hebben gelegd waar wij stonden, waren die twee personen toch verkeerd gereden en hebben ze besloten hun eigen route te gaan rijden.

Wij zij toen ook verder gegaan richting de Kalf op bij Zaandam in de buurt. Na het fietsen gestald en de scootmobiels ergens neer gezet te hebben zijn we neer geploft op de Zaanse Schans er daar hadden de dames koffie en thee besteld en wat kregen de dames erbij. Ja hoor een klein likeurtje. En ik zei nog niet dronken worden. En ik had een cola genomen. Daar ik al genoeg koffie op had thuis. Na drie kwartier gezeten te hebben zijn we weer verder gegaan en via Zaandam naar de Wormer en Jisp. Al waar in Jisp Weer even pauze hielde. Vandaar uit zijn verder gegaan naar Purmerend en waren zo rond vier uur weer in Purmerend.

Laat ik ook even niet een nieuwe lid niet vergeten. Zij weet wie ik bedoel. Ik vond het moedig van haar dat zij op haar leeftijd toch nog met haar scootmobiel mee reed. Ik weet niet wat had gedaan. Maar dat is nog niet zover.

Ook wil ik aan Linda Horsmeier en nog iemand waar ik de naam niet zo goed had verstaan even mijn excuus en sorry zeggen en nu op naar zondag 5 september 2021 en de tijd is dan om 10:45 uur om weer geen fouten te maken en dus zet deze dan ook meteen in de agenda's.

ZONDAG 5 SEPTEMBER 2021 om 10:45 UUR

Als er weer eens een type fout staat wil ik jullie dan ook vragen om deze op tijd door te geven, zodat ik het dan kan corrigeren.

 

 

De Amsterdamse Waterleidingduinen bij Zandvoort

 

 

Hier even het verslag van het uitje Amsterdamse Waterlandduinen bij Zandvoort.
 
Gister morgen zijn we met de trein zo rond 10:00 met de trein vertrokken vanuit Purmerend naar Zandvoort aan zee. Bij aankomst op station
Sloterdijk in Amsterdam werden we onthaald door ons een onbekende stationschef met een beker koffie en een thee. We waren stom verbaast.
Dus was de dag goed begonnen. En we werden dan ook naar spoor 7 geleid.
Waar we dat aan te danken hebben is en dat blijf dan ook de vraag. Maar het was wel aardig.
Toen begon het wachten op de trein naar Zandvoort. In Zandvoord aangekomen met de trein.
Wist de organisator niet hoe zij moest lopen naar de duinengebied.
We hebben half Zandvoort gezien geloof ik. Uit eindelijk vonden we een ingang van de duinen en konden we uiteindelijk ervan genieten.
Maar wat is het daar mooi, het lijk net of je in de buitenland waande. Heel helder stroompjes, veel herten en ook veel water vogels. De vissen kon je ook zo zien zwemmen.
Het is echt een aanrader om daar ook eens te gaan wandelen en
met de scootmobiel te rijden. Er zijn meer verharde paden en dus ook goed te doen met een scootmobiel.
Alleen moet het niet zie warm zijn daar, Er was dan ook weinig schaduw waar je dan ook even kan schuilen.
Op het strand van Zandvoort was het niet zo druk. Wat we wel verwacht hadden.
Ook moet ik dat het weer voor het eerst was na jaren en er ook veel is veranderd daar.
Ik weet nog goed dat mijn tweeling broer en ik op de fiets naar Zandvoord gingen en dat is dan ook zo een beetje 30 jaar geleden.
Vier van de zeven personen zijn rond een uur of vijf weer huiswaard gegaan.
Bij thuis komst ben ik op de palletbank buiten in tuin geploft en moe inslaap gevallen en werd rond negen uur weer wakken ben ik voor mijn doen vroeg naar bed gegaan. En vanmorgen moest rond acht uur weer op gestaan om Jerry en zijn broer Tom eten te geven.
 
Dat wat het verslag van uitjes Zandvoort en nu op nar het uitje Enkhuizen/
Stavoren en die is gepland op zaterdag 3 juli en dat van wegen dat we niet weten of er op zondag daar iets open is. ( zie de foto's bij de dia's fietstochten).
 
 

 

De eerste fietstocht van 2021

Zondag 2 mei 2021

Foto John Elzenaar

Purmerbos en de natuur

Hier weer eens een verslag van de uitjes en vrienden groep Purmerend. Na maanden niet kunnen fietsen met de groep was het weer een leuke weerzien. Nadat ik wat kleine boodschapje nog even snel had gedaan en droog over kwam. De boodschapjes even thuis neer gezeten en toen naar station gehaast. Zag ik daar Thelma en Loes al zitten. Als reclame had ik ze een pen geven. Naderhand kwam ook Mirjam aan fietsen. En van haar kreeg ik nog een verlate verjaardag cadeau wat ik leuk vond van haar en ook een verassing was. We gingen op weg naar de Purmerbos. fietsen de het aangelegde bos in. Deze is in de vorige eeuw aan geplant, zo rond de jaren 90 tig. Aan het end van deze bos begon het te hagelen en we zijn dan ook verder gefietst naar Monnickendam Onder weg werd het weer gelukkig droog. Voor Monnickendam zijn we afgebogen richting Volendam. Voor Volendam zijn we van de route afgeweken. En zo naar Volendam gefietst. Onderweg ook nog wat foto's genomen bij picknick bank. Daar genoten we de koffie en de thee en van de bammetjes. Nadat we deze op hadden gingen we weer verder naar de Volendam Se dijk. Waar Loes graag een haring wilde halen van de zes haalde er vier bij een viskraam wat vis. Mirjam en John wilde dat even niet. Nadat de dames hadden genoten van hun vis maaltijd liepen we nog even over de dijk en gingen we weer naar onze fietsen. En gingen we ook huiswaarts. Ondanks de hagelbui werd het toch heerlijk weer en hebben nog van de zon genoten en hebben we ook weer wat afgelachen.

Tot zondag 23 mei 2021 en ja dat is op de eerste pinksterdag.

 

Kom in beweging en ook voor de sociale contacten.

Meld je ook weer aan bij de uitjes en vrienden groep Purmerend.

 

 

De Avenhorn route van zondag 14 april 2019

 

Zo dat was de fietstocht van vrijdag 12 april. Ik heb deze weer even vooruit gereden en tot aan Avenhorn ging het goed tot aan het Kattengat. Als men een tunneltje onder door is geweest, kom je bij Kattengat uit. en daar moet men dan ook goed uitkijken daar komen drie a vier knooppunten bij elkaar. Ik moest op een gegeven moment knoop 28 hebben en ik zag het niet goed. Ben ik maar op de informatiebord wezen kijken en zag daarop wel knooppunt 28 en even later weer even goed we zen kijken en ja hoor hij zit erbij, maar wel verscholen. k wil toch eens gaan kijken bij de Route.nl of ze daar niet eens naar kunnen kijken en eens een update uit laten voeren en dat ze ook de straten erbij vermelden. Ja ik kwam ook aan de ander kant uit van Schermhoorn en ben over de dijk naar de Rijp gefietst over de Oudedijk via de Westdijk naar Rijp. Onder weg wel een heeeeeeeel klein hagelbuitje gehad tien op mijn kale kop. Meer was het niet. Voor de rest was het droog, maar wel veel wind had ik. Z o ik ga nu even rusten tot zondag ochtend 10:00 uur en dan weer op weg met de groep. In Avenhorn heb ik niet veel gezien wat open is voor een een bakkie en een rust pauze. Dan moeten we maar kijken in de Rijp of schermhoorn

 

Zondag 14 april 2019 vertrek van de tweede fietstocht van het seizoen 2019. Deze keer zijn we naar Avenhorn gefietst en het was weer een hele leuke en gezellig fietstocht geworden. Onderweg hier en daar even gestopt voor een foto moment en of iets te drinken. In de ochtend was het wat koud, maar hoe meer de dag vorderde werd het wel iets warmer en stond wel wat wind maar dat mocht de pret niet bederven. Op een bruggetje kreeg iemand pech. Een ketting liep eraf en deze was zo weer verholpen en dat was tussen Oudedijk en Avenhern. In Avenhorn hebben we dan ook een breek gehouden in een of andere hotel restaurant bij het Kattengat. daar hebben we een half tot een uurtje gezeten en hadden de dames ook weer de grootste woord. Na de breek zijn we even buiten gestaan en begonnen met ze allen een bammetjes te eten. en daarna zijn we verder gaan fietsen richting Schermerhorn. Langs Schermerhorn gefietst. van daar naar de Rijp en zo door naar noord Beemster en weer naar Purmerend. Al waar we van elkaar een fijne avond hebben gewest en voor twee een leuk vakantie toe gewenst. Kort om was het weer een geslaagde fietstocht.

 

De volgen is op de Bevrijdingsdag zondag 5 mei 2019.

 

De Krommenie route bleek achteraf een fiasco te zijn.

 

Ik wilde op zaterdag 23 maart rond een uur of twaalf gaan fietsen,toen werd er op het raam geklopt. Het was een goede vriendin M. D, die even aankwam wippen. En was al aanstalten aan het maken om te gaan fietsen. Ik wilde de route gaan verkennen richting Krommenie op. Ben via Neck, Wormer naar Krommenie gefietst, Alles ging goed tot dat ik in Krommenie aan kwam. Ging het mis met de knooppunten daar, heb daar bijna een uur voor jan joker gereden en heb toe besloten. Om huiswaarts te gaan en thuis gekomen heb ik ook besloten om deze fietstocht in te korten voor de zondag 24 maart 2019.

Zondag 24 maart 2019
Is de officiële fietst seizoen van start gegaan en het was dan ook een grote opkomst van ongeveer 15 personen. Ik had voor de groep ook even een nare mededeling dat deze Krommenie route is ingekort en we zijn dan wel naar Wormer gefietst en bij de Poelboerderij hebben we even een pauze gehouden en heb ik ook met een paar nieuwe leden over de uitjes en vrienden groep gehad en ook een en ander wat uitgelegd. Ook wil ik iemand waar ik even de naam van vergeten ben, bedanken voor de bakje koffie,
Het was nog wel wat aan de koele kant om bij de Poelboerderij op het terras te gaan zitten. Het was ook weer ouderwets gezellig.
Kreeg ook weer lovende reactie en hoe ik dat steeds maar weer het doe dat alleen organiseren. Dat ze het ook maar knap vinden. Ook de dvd vonden ze een leuk idee om dat als afsluiting van de fietsseizoen en dat dan terug konden kijken.
ze zeiden dat ik hiermee door kan gaan en ik bloeide dan ook weer op.Wil ook weer gaan kijken bij de Voedselbank of ik daar een soort promotie dvd kan maken om die mensen ook te laten zien hoe het is om mee te fietsen en dat het niet veel hoeft te kosten. Ook ga ik weer bij de Triton een programma ophangen en ook bij de buurtcentra's.

De volgende is op zondag 14 april 2019 en dan zie ik jullie ook weer voor een mooie fietstocht.

 

 

De fietstocht avontuur van Volendam naar Marken

Toen ik van huis vertrok en dat was op zondag 3 juni 2018 om 12:00 uur. Om op weg te gaan naar Kwadijk over de dijk in Purmerend. Bij de afslag Kwadijk, ben ik afgeslagen bij de nieuwe gedeelte van de Baansteden Noord en zo op weg gegaan naar Edam. Een stuk door Edam gefietst. Kwam ik bij de dijk aan in Volendam en de haven. Ben ik als nog verkeerd gefietst en kwam ik uit waar ik al eerder was geweest. Maar goed toe ben ik omgekeerd en op zoek gegaan naar de boot en ook gevonden.

Ik heb deze overtocht al eens eerder meegemaakt met mijn ouders ik was geloof 8 a 9 jaar. Toen was ik een beetje bang en lag ik met mijn hoofd op de schoot van mijn moeder met me duim in me mond. Ik heb hiervan wat foto's kunnen redden drie jaar geleden na het ontruimen van haar appartementje. Deze boot vaart dan ook niet meer, maar ik wilde het weer eens mee maken en ook het zien hoe het is veranderd. En ik moet zeggen dat Marken echt gespitst is op de toeristen. en ook druk is voor zo een kleine eiland. Maar er is zo veel te zien. Er is ook genoeg horeca, een museum, klompenmakerij en veel oude vissers huisjes. Ook de dijk tussen Marken is aangepast. Als je over de dijk fiets zie je aan beide kanten water en ook veel natuur te bewonderen. Ik keek me ogen uit hoe de natuur zijn eigen gang kan gaan als er niet word ingegrepen door de mens. Hier kan je ook zien hoe ver de mens van de natuur af staat, terwijl we zelf een onderdeel zijn van de natuur.

Word vervolg...........

 

 

Vervolg van de overtocht Volendam naar Marken.

 

De dag was ook goed begonnen en we hadden ons verzameld bij station Purmerend. Er was wel een klein probleempje dat opgelost moet worden. Een van de lid had een zachte achterband en zij had een Frans ventiel en we hadden van geen alle een fietspomp die erop pasde. Een goede raad die niet duur was, om naar de maxi Albert Heyn te gaan omdat we wisten dat daar een algemene

fietspomp moest staan. Daar aan gekomen geen fietspomp meer. Dus weer in conclaaf en op weg naar een tankstation en daar ook weer niets. Toen werd er besloten om met een persoon minder te gaan fietsen. Dus dat probleempje was dus opgelost. En zo gezegd en ook zo gedaan en zijn we aan de fietstocht begonnen. Onder weg ook weer veel gezien. Over de dijk ( bij Purmerend) richting Kwadijk en daar vandaan lang de nieuwe gedeelte van Baanstede naar Edam. Door Edam naar Volendam. Ik vond de groep wel wat stilletjes. In Volendam aangekomen moesten nog een paar leden de ticket kopen en waren ook iets duurder uit. Ik had deze ticket online besteld en was wat goedkoper uit. Met zijn allen de boot op en ik zag ze genieten en dat deed mijn dan ook weer goed en dacht bij me zelf daar doe ik het voor om de mensen zien genieten. Ook het weer werkte goed mee. Er stond wel wat deining en ik kon op het water niet zo goed fotograferen. Maar ik heb het toch wel wat geprobeerd. De aankomst in de haven van Marken, stond ik weer verbaast te kijken hoe de kapitein deze schip op zo een klein stukje draaide. Toen we van boort gingen zijn we door Marken gefietst op weg naar de dijk tussen Marken en het vasteland. Op de deze dijk zagen ook we ook diversiteit aan

weiden vogels en ook verschillende gewassen. Toen hoorde ik ze steeds meer gesprekken los komen achter me. Kon merken dat de dames en één heer meer en meer begonnen te genieten.  We waren op weg naar Monnickendam over de dijk en daar aan gekomen hebben we even een rust pauze gehouden. We hebben daar toch ongeveer een uurtje gezeten En Trudy wilde ook nog even pootje baden en dat heb ze dan ook nog even gedaan en zij genoot ervan. Ook Kees genoot van zijn rust momentje en sloot even zijn ogen en ook de dames waren goed bezig hadden de stemming goed erin zitten. Ook ik genoot ervan en raakte in gesprek met een van de dames.  

Na het betalen van de consumptie zijn we nog even door de oude centrum van Monnickendam  gefietst en ook weer verlaten en op weg naar Purmerend.

Na deze fietstocht zijn we weer huiswaarts gegaan en we weer afscheid van elkaar genomen. Al met al is het een geslaagde middag geweest en hebben we genoten van het zonnig weer. Tot een volgende keer en weer een mooie fietstocht.