• Verleden week een goede gesprek gehad met de secretaris van de wethouder hier in gemeente Purmerend/Beemster.
  • Er is een en ander afgesproken waar hij mee aan de slag gaat.
  • Na de vakantie horen we meer.

Eenzijdige fiets ongeluk op 1 augustus 2022

Op  1 augustus 2022 had ik een ongeluk met mijn fiets bij het station Purmerend.

Ik had een brief gepost en ging rustig van de stoep af en ik wilde aan gaan zetten en plotseling klapte mijn stuur om tegen de stoep. Waar ik dan ook met een harde klap op de stoep viel. Wat ik nog niet wist wat er met miij knie  aan de hand was. Er kwamen een paar omstanders om mijn weer op de been te helpen. Maar dat ging niet omdat ik een pijn scheut voelde in mijn knie en besloot om de ambulance te laten komen. Zij konden in eerste instantie niets vinden. Ze hebben mijn dan ook hier in Purmerend  ( Dijklanderziekenhuis) naar de SEH gebrach. Alwaar er twee foto's zijn gemaakt. Daaruit bleek dat ik mijn knie had gekneust.  En kreeg drukverband om. Ik moest op 8-8 2022 voor controle komen bij de orthopeet en kreeg daar te horen dat het niet gekneust was maar diverse scheurtjes in mij kruisbanden zaten. Toen zei hij dat ik naar de gipskamer moest,  ik dacht dat word met gips lopen, gelukkig was dat een brace. Hier mee moest ik vijf weken mee oeffenen en dat heb ik ook gedaan.  Afeglopen zondag ( 11-09-2022 ) was dat de laatste dag voor die brace en ik was dan ook dolblij dat ik bevrijd was van die brace. Op maandag 12-09-2022 dacht ik ik ga even een bezem halen bij de Action. Ik kwam thuis en ja mijn knie deed weer zeer. Heb maar weer paracetamol ingenomen en op de bank gezeten en mijn knie weer rust gegeven.  Vandaag 3-09-2022 Had ik even wat zware dingen gedaan waardoor ik ook weer rugklachten kreeg. Dus conclusie  John was weer eens eigenwijs en dacht ik kan het wel. Hierdoor heb ik vanaf augustus tot oktober 2022 alle de nog lopende fietstochten moeten cancelen. Ben dan nu ook weer druk bezig voor het seizoen 2023. All see your back  on 2023.

Op vrijdag 23 september 2022 moet ik weer voor controlle komen en dan hoop ik jullie goed nieuws te vertellen. Tot deze dag moeten we nog even geduldig  afwachten.

 

 

 

Tour de Gouw

ZONDAG 7 AUGUSTUS 2022 OM 10:45 uur

 

He vrienden,
Hier weer eer een nieuwe scootmobiel en fietstocht. van zondag 7 augustus 2022 tijd 10:45 uur

We vertrekken zo als gewoonlijk van het station Purmerend aan de Beatrixplein in Purmerend.
via de Primulastraat naar de Jaagweg daar maken we klein omweggetje onder het spoor door. we steken dan ook de gorslaan over om de weg te vervolgen naar Ilpendam, daar via de Dorpstraat weer naar de Jaagweg te gaan. Deze gaat over in de Kanaaldijk, langs Watergang naar 'T Schouw. Daar steken we over naar de Midden Broekermeerweg. De Termietenweg op, naar de Buikslotermeerdijk, daar steken we het water over naar de Zunderdorpergouw naar Zunderdorp Door Zunderdorp naar Achterlaan, naar Achtergouwtje daar meteen de Nieuwe Gouw op, daar slaan we af om door de polder te rijden naar Galggouw, die gaat over in de Belmermeer Enz. We rijden dan ook door Zuiderwoude naar Monnickendam door monnickendam naar de Noorddijk en via de oudelandsdijkje weer terug naar Purmerend de eindpunt id bij de Veenweide straat acht het ziekenhuis.

Aanmelden kan via de regulierenwegen :
facebook uitjes en vrienden groep Purmerend
formulier op www.uitjesenvriendengroep.nl
Mail : sportieve@uitjesenvriendengroep.nl
Mobiel : 0610410164 Sms, WhatsAppen bellen.

Rij ook eens mee met deze leuke groep?

 

Dwars door 't Twiske

ZONDAG 17 JULI 2022 VAN 10:45 uur- 11:00 uur verzamelen bij station  Purmerend aan de Beatrixplein

Vanuit Purmerend vertrekken we naar het natuurgebied 't Twiske. We fietsen door Weidevennen ( Purmerend ) en via de knaalweg door de natuurgebied Ilperveld. Daarnaar gaan we 't Twiske in bij de Lange Jap. Vandaaruit vervolgen we de route Dwars door 't Twiske. Bij Oostzaan gaan we 't Twiske weer uit en rijden dan door Oostzaan om daar weer bij twiskeweg Twiske in te gaan. Onder weg is ook weer de mogelijkheid om even halt te houden voor een broodje of wat te drinken en ja er kunnen dan ook weer mooie foto's genomen worden. Er is onderweg ook weer mooie vergezichten en ook weidevogels te zien.

meld je ook eens aan in deze vakantie tijd. Dat kan via de WhatApp, mail en de facebook

Facebook uitjes en vrienden groep Purmerend
E-mail sportieve@uitjesenvriendengroep.nl
WhatsApp 06104101
Website ( formulier ) www.uitjesenvriendengroep.nl

Fiets of rij ook mee met deze leuke groep

 

Gaan wel :
Martha Jansen- Aland
John Elzenaar (host)
Linda Horsmeier ( co host)

 

Gaan niet :

 

 

Rondom Purmerend

ZONDAG 20 MAART 2022 VAN 10:45 - 16:00 uur

 

He he er is door ons naar uitgekeken. We gaan dan ook weer van start op zondag 20 maart aanstaande. We starten als gewoonlijk vanaf station Purmerend aan de Beatrixplein, verzamelen om 10:45 uur. we vertrekken dan om 11:00 uur.
De fietstocht gaat via Zuidoost Beemster, Hobrede, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Naar Purmerend.
Tussen door kan er even pauzen worden genomen voor een hapje of wat te drinken. Om ook wat foto's te maken onderweg. Er is genoeg te zien onderweg 

Aanmelden kan via :
de facebook uitjes en vrienden groep Purmerend
mail sportieve@uitjesenvriendengroep.nl
mobiel 0610410164 sms, whatsapp en bellen.


Kom in beweging en ook voor de sociale contacten

 

 

 

Station Purmerend Beatrixplein

Herfst fietstocht

station Purmerend Beatrixplein

ZONDAG 17 OKTOBER 2021 VAN 10:45 - 14:00

Door dat de vorigen niet door ging van wegen de Bronchitis mijner zijde. Heet deze fietstocht nu de Herfst fietstocht.

Deze 15 a 20 kilometer durende fietstocht gaat dwars door Purmerend en ook door het Purmerbos. Het is deze keer een korte route, om jullie dan ook weer even de tijd te geven thuis te ontspannen voor de het etentje. Wat wij altijd aan het eind van het fietsseizoen houden. Ik denk dan weer dat het bij spijkerman is.

Voor het etentje kunnen jullie nu al aanmelden en natuurlijk ook voor de fietstocht via de bekkende kanalen.

Website www.uitjesenvriendengroep.nl
Facebook uitjes en vriendengroep Purmerend
Mail sportieve@uitjesenvriendengroep.nl
mobiel 0610410164

Fiets ook mee en ook voor de sociale contacten. 

 

 

 

Verrassing fietstocht.

ZONDAG 5 SEPTEMBER 2021 VAN 10:45 Uur - 16:00 Uur

Gratis  Station Purmerend Beatrixplein Purmerend

Evenement van John Elz en uitjes en vriendengroep Purmerend

Deze keer een verrassing tocht, sommige van ons hebben deze ook al bijna gereden en is door het slechte weer in gekort. Maar het word voor sommige een weer zien in het verleden en kunnen ze ook de herinneringen op halen. Ook hier is het dan  weer een weerziens voor deze route. laat je maar verrassen...

Aanmelden :
via www.uitjesenvriendengroep.nl
via de mail sportieve@uitjesenvriendengroep.nl
via facebook uitjes en vrienden groep Purmerend
via de WhatsApp 0610410164

Verzamelen bij station Purmerend om 10:45 uur vertrek is om 11:00 uur
Zondag 5 september 2021

kom in beweging en ook voor de sociale contacten....

Ook even een mededeling voor de nieuwe leden die voor een fietstocht hebben aangemeld. Wil ik u vragen of ook uw E-mail of u telefoonnummer er bij wil vermelden. Zodat de host of de co host u dan op de hoogte kan houden als er iets tussen door kan komen.

 

 

ZONDAG 25 JULI 2021 VAN 10:45

Purmerend-Zuiderlaaik-Purmerend

Evenement van John  Elz en uitjes en vriendengroep Purmerend

Duur: 4 uur 15 min.

Openbaar Iedereen op Facebook en daarbuiten

Vanuit Purmerend door het natuurgebied Purmerland Waar ook veel te zien is over de uitgestrekte landschap. Daar verder naar Het Twiske ( Zuiderlaaik in Oostzaan ) Pannenkoekhuis De Appel. Waar men dan ook even de benen kan strekken en van een heerlijke bakkie kan genieten. Door het mooie Twiske weer richting Purmerend. In het Twiske is ook veel te zien. Ik zou zeggen ga er eens erop uit en laat u verrassen. Verzamelen bij het station Purmerend aan de Beatrixplein om 10:45 uur

Aanmelden :
via www.uitjesenvriendengroep.nl
via sportieve@uitjesenvriendengroep.nl
via facebook uitjes en vrienden groep Purmerend
via de whats app 0610410164
Dat kan tot zaterdag 24 juli 2021  12:00 uur. vol is vol

 

De uitgestelde fietstocht Amsterdam noord

 

Zondag  4  juli  2021  tijd  10:45 uur

Gratis  Station Purmerend Beatrixplein

Dit is een uitgestelde fietstocht van oktober 2020. We fietsen dan een stuk langs het kanaal naar het het Ilperveld naar Den Ilp. Rechtdoor door Den Ilp en dan door Kadoelen naar Amsterdam noord. Via de Floraweg in Amsterdam nood naar de Buiksloterdijk. Op de slijpersweg zit de FEBO waar ook even pauze gehouden kan worden. Het is geen culinaire restaurant. Op de terug weg komen we ook een verkoopstalletje tegen waar ook iets te koop is. In Landsmeer kanaaldijk 28.

Aanmelden kan via de bekende wegen:

Facebook: uitjes en vrienden groep Purmerend
mail: sportieve@uitjesenvriendengroep.nl
Whats app: 0610410164

Aanmelden kan tot zaterdag 3 juli 2021 tot 12:00 uur. Vol is vol.

 

 

KOM AAN BOORD VAN SAIL AMSTERDAM 2020!

HET AFTELLEN IS BEGONNEN

Van 12 t/m 16 augustus 2020 vormt Amsterdam voor de 10e keer het decor voor internationale Tall Ships, het varend erfgoed en marineschepen. Ervaar het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland. SAIL verbindt jou met schepen, bemanningen en bezoekers uit de hele wereld! Vaar je mee? ( bron foto Sail 2020 Amsterdam )

 

Wie heeft er zin om mee te doen met de sail 2920. Meld je dan even aan en dat kan tor begin augustus 2020..Via de bekende wegen.

 

Aanmelden kan tot maandag 10 augustus 2020. Meld je aan  voor deze mooie festijn. Anders moet je weer wijf jaar wachten.

 

Feacebook uitjes en vrienden groep Purmerend

Mail  sportieve@uitjesenvriendengroep.nl

Whats appen

 

Deze is uitgesteld door de Seal Amsterdam tot 2025.